Vraag en Antwoord

Op deze pagina staan de veelgestelde vragen en onze antwoorden erop. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een mail, wij helpen je graag.

Hoe kan ik lid worden en deel uitmaken van KerkvoorNu?

Kom je al enige tijd als gast en ken je Jezus als jouw Verlosser? Ben je geïnteresseerd om onderdeel te worden van ons gezin? Dan is het handig om de Visie te bezoeken. We gaan met je in gesprek om elkaar beter te leren kennen. Als je lid wordt is het de gewoonte dat je jezelf (en eventuele gezinsleden) voorstelt op het podium tijdens een van de familiemomenten. Zo leren we jou beter kennen.

Waar leer ik meer over het geloof?

De zondag is de uitgelezen kans om God te leren kennen.
Daarnaast is er twee keer per jaar een Alphacursus om meer over het Christelijk geloof te leren. Wil je verder? Lees hier meer en stap in.

Hoe blijf ik op de hoogte van het nieuws in KerkVoorNu?

Ben je vaste gast bij KerkvoorNu dan kun je je registreren. Als geregistreerde gast ontvang je de nieuwsbrief met daarin alle activiteiten, cursussen en nieuwtjes over KerkvoorNu.

Wat wordt er van mij verwacht?

We vinden het belangrijk dat we één zijn in hoofdzaken. We geloven dat Jezus onze Verlosser is, Hij is gekruisigd en opgestaan uit de dood. Door Zijn opstanding mogen wij een vernieuwd leven leven. In veel bijzaken kunnen we verschillen.
Leren, liefhebben en dienen zijn kernwoorden die belangrijk zijn binnen onze kerk. Uit de Bijbel kunnen we God leren kennen (leren), Jezus gaf ons het voorbeeld in het liefhebben van elkaar. Je mag er zijn, en je bent welkom in De Stek (liefhebben). Naast het zorgdragen voor elkaar, delen we Gods liefde aan de mensen in onze streek (dienen).

Kan ik helpen?

Jazeker, samen zijn we Gods gemeente. Wil jij je steentje bijdragen dan zijn er veel bedieningen; schoonmaakwerkzaamheden, gastvrouwen, welkomsteam, KidzClub leiders, Next leiders, koffie schenken op zondag, etc. Neem contact op en samen met jou kijken we waar je kunt dienen.

Bij wie kan ik terecht als ik een vraag heb?

Je bent van harte welkom in De Stek voor al je vragen. Er is altijd iemand beschikbaar voor een gesprek. Uiteraard is het ook mogelijk om te mailen of  om een afspraak te maken.

Kan er voor mij gebeden worden?

Ben je te gast bij KerkvoorNu en zijn er dingen in jouw leven waarvoor je wilt dat er gebeden wordt?  Dan kun je contact opnemen met Aafje van den Broek (afdeling zorg). Dit kan door een mail te sturen naar info@kerkvoornu.nl.

Is De Stek ook doordeweeks open?

Ja. De Stek is iedere doordeweekse dag geopend van 9.00-17.00 uur. Loop gerust even binnen voor een kopje koffie en een ontmoeting met een van onze gastvrouwen.
Ook ben je van harte welkom om te werken, voor een zakelijke bespreking of om af te spreken met je vrienden.

Koffie/thee €1,-

Zijn er bijzondere dagen in de kerk?

Naast de kerkdiensten op zondag, zijn er diensten gericht op Bijbelse feestdagen:

  • Kerstavond 24 december; we vieren dat Jezus is geboren
  • 40 dagentijd; 40 dagen voor Pasen staan we stil bij het lijden van Christus. De goede week is de laatste week van de 40 dagentijd.
    Op Witte donderdag wordt het laatste avondmaal herdacht dat Jezus met zijn discipelen at.
    Goede Vrijdag; Jezus wordt gekruisigd. Om 19.00 uur staan we hierbij stil tijdens een sobere dienst.
    Stille zaterdag; Jezus is gestorven.
  • Pasen; het graf is leeg, Jezus is opgestaan! Dit vieren we op eerste Paasdag 10.30 uur.
  • Pinksteren; 50 dagen na het Paasfeest komt de Heilige Geest, het begin van de Christelijke kerk. Dit vieren we op eerste Pinksterdag 10.30 uur.

Is de Goede Vrijdagsdienst geschikt voor kinderen?

Op Goede Vrijdag om 19.00 uur herdenken we dat Jezus voor ons stierf aan het kruis. Het is een ingetogen dienst van ongeveer een uur. Wanneer je kind dit uur in rust aan kan, is hij of zij van harte welkom.

Is er een programma voor kinderen en tieners?

De jeugd heeft een belangrijke plek binnen onze gemeente. Er is iedere zondag tijdens de dienst voor basisschool kinderen de KidzClub. De plek waar de jeugd kan leren, ontdekken, spelen en vriendschappen kan opbouwen. Voor de allerkleinste is er de MiniKidz. Er zijn 2 groepen (baby’s en peuters) met liefdevolle leiding. Je hoeft je niet aan te melden, je bent gewoon iedere zondag van harte welkom.
Jongeren vanaf 12 jaar kunnen naar Next, de plaats waar gelovige jongeren en jongeren die Jezus niet kennen, samen komen. Het is een plek waar ze het bijzondere plan ontdekken dat God voor hen heeft.

Is De Stek rolstoel toegankelijk en moet ik dit melden?

Ja, De Stek is rolstoel toegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig. Maak je gebruik van een scootmobiel en ben je in staat een stukje te lopen? Dan vragen we  je de scootmobiel bij de fietsen te stallen, of als dat niet haalbaar is achter in de zaal.

Tijdens feestdagen is het handig als we weten dat je met een rolstoel komt, dan reserveert de beheerder een plekje voor jou in de zaal. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar info@KerkvoorNu.nl.

Kunnen wij trouwen of ons feest houden in De Stek?

Zijn jullie (aspirant) lid van KerkvoorNu en willen jullie Gods zegen voor het huwelijk? Stuur een mail naar info@kerkvoornu.nl voor een afspraak.

De Stek kan gehuurd worden voor je huwelijk, ook is het mogelijk een besloten feest nadien te houden. Gezien de horecavergunning en het feit dat De Stek een kerkgebouw is zijn er regels omtrent drankgebruik. Neem gerust contact op met beheer voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Vragen over de veiligheid en de dienst?

Kijk hier voor alle vragen over de veiligheid in De Stek met betrekking tot het coronavirus, en vragen over de kerkdiensten.