Alpha

Kun je in God geloven?

Voor wie op zoek is, vragen heeft over het christelijk geloof, of nieuw in het geloof staat, is de Alphacursus. In een ontspannen en open sfeer zoeken we samen naar antwoorden op de vragen van het leven en kun je ontdekken wat het betekent om te geloven en volgeling van Jezus te zijn.

De cursus is negen avonden en een hele zaterdag. Elke avond beginnen we met een maaltijd. Zo leer je elkaar snel en op informele wijze kennen. Na de maaltijd wordt een thema besproken. In kleine groepen praten we daarna  door over persoonlijke vragen die het thema oproept.

7 September is de introductieavond van de Alphacursus, deze avond is vrijblijvend. Je ontvangt informatie over de inhoud en opzet van de cursus.

Doe mee en ontdek of dit wat voor jou is? Meld je aan voor de introductie of neem voor meer informatie contact met ons op.

Wanneer?

Donderdag 7 september Introductieavond
Donderdag 14 september, avond 1
Donderdag 21 september, avond 2
Donderdag 28 september, avond 3
Donderdag 5 oktober, avond 4
Donderdag 12 oktober, avond 5


Houd de website in de gaten of stuur een mail als je interesse hebt.

De kosten voor de gehele cursus zijn € 25,-, inclusief maaltijden, cursusmateriaal en een hele zaterdag met elkaar.

Het verhaal van Simon

Relaxed en waardevol.” Zo omschrijft Simon (25) de Alpha-cursus. Afgelopen najaar heeft hij deelgenomen aan de basiscursus over het Christelijk geloof. Hoewel hij al eens eerder gevraagd was, moest hij nog wel een drempel over. “Het leek mij erg interessant, maar ik vond het ook wat spannend. Ik dacht in eerste instantie dat ik niet genoeg basiskennis had om mee te doen en dat ik mezelf eerst wat beter moest inlezen.” 

Gelukkig was er voor de cursus een vrijblijvende informatie avond. Op die avond werd uitgelegd wat de cursus inhield, konden vragen gesteld worden en daarna hoefde hij pas de keuze te maken of hij dit avontuur aan wilde gaan. 

Simon ging er dus voor. “De sfeer was meteen al gezellig en ongedwongen. Er was ruimte om vragen te stellen, er waren serieuze open gesprekken, maar er werd ook veel gelachen.”

De Alpha-cursus is er voor iedereen. Volgens Simon was dat goed te merken. “Er was een grote diversiteit aan deelnemers. De leeftijdscategorieën liepen uiteen, sommige mensen kwamen vanuit een andere geloofsachtergrond, weer anderen deden mee aan de cursus voor hun algemene ontwikkeling. Zelf deed ik mee omdat de kerkdiensten mij aanspraken. Ik vond ze mooi en interessant. Dat maakte mij nieuwsgierig.”  Door de grote diversiteit zegt hij ook snel aansluiting te hebben gevonden. “Er deden ook stellen samen mee aan de Alpha. En hoewel ik zelf nog niemand kende, had ik snel leuke contacten gelegd.” De avonden beginnen doorgaans met een gezamenlijke maaltijd. Deze maaltijden gingen vanwege de coronasituatie helaas niet door. Simon zegt dat hij dat jammer vond, maar er waren genoeg momenten om te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Naast bijkletsen werden er natuurlijk tal van thema’s besproken over het Christelijk geloof. “Het onderdeel ‘Wie is Jezus?’ vond ik het meest interessant. Hier bleek ik nog het minste van te weten, en het was dus erg leerzaam.”  

Naast deze opgedane kennis zegt Simon dat hij goede contacten aan de cursus heeft overgehouden. “Wie weet worden de maaltijden nog eens gezellig ingehaald.”