Next voor alle jongeren in de Liemers

Next is voor jongeren van de middelbare school. Onze droom is om ongelovige en gelovige jongeren met elkaar te verbinden, hen te helpen groeien in geloof. Een plek te bieden waar jongeren het bijzondere plan gaan ontdekken dat God voor hen heeft, zodat ze hun gaven in kunnen zetten om God te eren en elkaar te dienen.

We komen elke twee weken bij elkaar.

Wil je meer weten over NEXT? Mail dan naar next@kerkvoornu.nl.

“Het is gewoon gezellig”, antwoordt Myrthe (14) op de vraag waarom zij naar Next komt. “Bij Next kun je gezellig kletsen en doen wij leuke spellen”. Op de vraag wat zij het leukste tot nu toe vond bij Next, antwoordt zij dat ze niet kan kiezen. Woud (12) staat er naast en zegt meteen dat hij het gala de tofste activiteit tot nu toe vindt: “Er was zelfs een chocoladefontein!”.

Louïse is een van de jeugdleiders bij Next en legt uit hoe de avonden er meestal uit zien: “De avonden beginnen om 19.00 met de inloop. Het drinken staat dan klaar. Kort daarna gaan de jongeren uiteen in kleinere groepen, verdeeld in onderbouw en bovenbouw, en wordt er een introductie gegeven over de avond. Nadat er in de kleine groepen is gesproken wordt de avond afgesloten en meestal blijven veel jongeren nog een tijdje om bij te praten.”

Soms is er een andere invulling van de avond. Een voorbeeld is het Next Kerstgala of een samenkomst in het Horsterpark, waar er gezamenlijk wordt gegeten op kleedjes en spellen worden gespeeld voor wie wil. Volgens een van de jongeren is de leukste activiteit van Next Summercamp. Dit lange weekend met sport, spel, muziek, goede gesprekken én kamperen is het goede begin van de zomervakantie voor de jongeren.

Een andere jeugdleider, verteld: “Het leukste aan Next vind ik het samenzijn. Het maakt hierbij niet uit wat we met elkaar doen. Er is altijd een fijne sfeer. Gewoon alles is bespreekbaar.” Zij vult aan: “Ik vind dat Gods liefde hier merkbaar is. Iedereen gaat met elkaar om. Jongeren die naar de kerk gaan en jongeren die dat niet doen. Het maakt ook niet uit hoe oud iemand is, wat iemand doet of waar iemand woont. Heel mooi.”

Fenna (17) verteld dat ze nog niet zo lang komt bij Next. Zij komt mee met haar vriend. “In de groepjes leer je elkaar echt beter kennen, zelfs over mijn eigen vriend. Ik leer er meer over het geloof en het is goed voor je sociale contacten. Er is een open sfeer en mensen stappen zomaar op je af.”

Sem (15) is duidelijk: “Kom gewoon”.