Brave

Mannen zijn soms onzeker over hun rol. Ze werken en onderhouden daarmee het gezin, geven tijd aan hun geliefden en pakken hun aandeel in het huishouden. Maar er is meer. De Bijbel vertelt ons dat we geroepen zijn om werkers, strijders en leiders te zijn. Met BRAVE gaan we als mannen samen op avontuur. Een zoektocht naar antwoorden: Hoe ben jij thuis met God? Heeft God een plek bij jou thuis en in jouw persoonlijke leven? Hoe geef je daar vorm aan en wat zou je willen veranderen?

Dit willen we niet alleen doen. Wij hebben elkaar nodig. Om ons sterk te maken in waar we voor staan. Om soms ook te laten zien dat we het niet precies weten en de ander nodig hebben. Om de man te worden zoals God ons bedacht heeft.

 

Een Brave avond draait om het ontmoeten van elkaar en jouw plek als man in Gods koninkrijk. Vaak is er een activiteit waarin een fysieke uitdaging zit. Tijdens de avonden wordt God ook gezocht door middel van aanbidding. Daarnaast praat je er samen over hoe je als man in Gods koninkrijk mag zijn en wordt hierover onderwijs gegeven.

Kevin (35): “Het meeste wat mij raakt is de gezamenlijke aanbidding. We zijn allemaal anders, maar als mannen samen beginnen te “brommen” voor de Heer gebeurt er iets bijzonders. En natuurlijk fysieke activiteiten, zoals de berg, hebben altijd een impact. Het legt een stukje van waar je nog mag groeien bloot en dat is soms pijnlijk, maar toch ook fijn om te weten. Zo mag ik groeien in mijn taak voor mijn gezin en de Gemeente.”

De avonden van BRAVE laten hem zien dat hij er niet alleen voor staat, vertelt Kevin verder. Het maakt hem bewust dat hij echte broeders om zich heen heeft en dat hij God met Zijn Gemeente nodig heeft. “God is drie in één en wij mogen Hem reflecteren, dat kan ik niet alleen.”


We komen iedere 2de zondag van de maand samen (behalve in december), wil je meedoen? Meld je aan!

Locatie: De Stek, Rijksweg 53 in Duiven
Tijd: 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Blijf op de hoogte van Brave en alle andere activiteiten van KerkvoorNu en geef je op voor de NieuwsvoorNu.