Vluchtelingenopvang Oekraïne in De Stek

De Boomgaard is verbouwd zodat we uiteindelijk 24-28 vluchtelingen uit Oekraïne een warme en veilige plek kunnen bieden.
 
Inmiddels zijn de eerste 11 vluchtelingen gearriveerd, het is een leuke gemêleerde groep. Iedere dag is het afwachten wie er komt en wanneer. 
Op de dag van aankomst worden ze wegwijs gemaakt in het gebouw en krijgen ze een slaapplek toegewezen. De dag erna vinden allerlei administratieve zaken plaats, zoals inschrijven in de gemeente en het veiligheidsprotocol doornemen. We kijken of er behoefte is aan kleding en laten zien waar de winkels zijn. Vluchtelingenwerk helpt ons met de inhoudelijke zaken, er is een fijne samenwerking.
De plek waar de vluchtelingen verblijven is niet vrij toegankelijk om hun privacy te waarborgen. Kom je de Oekraïeners in De Stek tegen maak dan gerust een praatje, de meeste mensen spreken redelijk goed Engels.
 
We zijn dankbaar dat we dit als kerk mogen doen; vreemdelingen opvangen in Jezus' naam en hun Gods liefde laten zien.
 
Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en hier doen we tzt de oproep voor wanneer er spullen of extra handennodig zijn. 
We zijn dankbaar voor alle hulp, inzet en enthousiasme van iedereen!