MarriageCourse

We verzorgen in onze gemeente regelmatig de Marriage Course. Een cursus met tips, tools en verdieping voor je relatie. 

Is je relatie in een nieuwe fase door een verandering in carrière, de komst van een baby of andere gebeurtenissen? Ben je op zoek naar meer diepgang in je relatie? Of heb je behoefte aan een fijn avondje uit met je partner? Dan is de Marriage Course echt iets voor jou! 

De cursus is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. Tijdens zeven inspirerende avonden ontdek je samen hoe jullie relatie nog sterker kan worden.

“Een boost voor onze relatie, elkaar meer gewaardeerd sinds die tijd, veel eye-openers en alsof je elkaar ook beter leert kennen”. Dat zijn uitingen van Sander en Jolanda op de vraag wat de Marriage Course voor hun heeft betekend. In zowel 2013 als in 2023 hebben zij deze cursus gevolgd. “Daar hebben we echt wat aan gehad”.

 

De avonden van de Marriage Course beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Jolanda vertelt: “Eerst ga je lekker eten en kletsen. Op een gegeven moment ga je met de hele groep apart, maar toch samen. Dat klinkt raar, maar je zit samen met je partner aan een tafeltje, maar wel met z’n allen in één ruimte. Dan krijg je een video te zien en daarna is er tijd voor opdrachten. Deze ga je dan als stel doen. Er wordt een muziekje gedraaid, zodat je elkaar niet allemaal hoort.”

Sander vult aan: “Ondanks die groep heb je dan toch een intieme setting. Koppels kunnen dan ook goed privé met elkaar spreken. Maar iedereen is vrij om te delen.”

Jolanda merkt op: “Sommigen denken dan van ‘ohja, dan moet alles open en bloot’, maar dat is juist het mooie van de Marriage Course. Dat hoeft dus niet. Je kunt gewoon met z’n tweeën het er over hebben. En daar krijg je de tijd voor.”

 

Elke avond heeft een eigen thema. De avond over communicatie is het stel bijgebleven.

“Ik heb gemerkt dat ik dichter bij mijn gevoel kan, dat ik meer over dingen praat. Dat je vrijer gaat praten over dingen,” vertelt Sander.

Jolanda: “Communiceren is echt wel de sleutel van een relatie, denk ik. En over alles gewoon. Als je met iets zit, leg het meteen bij de ander neer. Want als je er mee blijft zitten, dan op een gegeven moment loopt je emmer over en dan krijgt de ander de hele lading over zich heen.”

 

Naast de specifieke thema’s, zit er tijdens de avonden in verweven dat er vijf talen van de liefde zijn.

Jolanda blikt terug: “Dat is echt onze eye-opener geweest. Van hé, je hebt vijf talen en iedereen heeft ze nodig, maar ze staan niet bij beiden op dezelfde plek. Dat is echt iets voor ons geweest van; ‘hier moeten we aan werken’.”

Sander: “Als je niet dezelfde liefdestaal spreekt dan moet je investeren in elkaar.”

 

Sander en Jolanda geven inmiddels zelf deze cursus..

Sander moedigt aan: “Het is voor mannen denk ik een grote stap om de Marriage Course te doen, meestal is het op initiatief van de vrouw, maar ik zou zeggen; ‘kom op mannen’.”

Jolanda: “Ik denk dat, hoe je ook in je relatie zit, de cursus het verrijkt.”

Sander: “Ja, en je hebt zo tijd voor elkaar. Soort date.”

“Huwelijkstijd”, concludeert Jolanda. “Ja, huwelijkstijd, heel belangrijk.”

Inhoud

We beginnen de Mariage Course op 10 januari, de avond begint om 18:30 uur met een maaltijd, daarna bespreken we het thema van de avond. 

Avond 1, Sterke fundamenten leggen (10 januari)
Avond 2, De kunst van communicatie (24 januari)
Avond 3, Conflicten oplossen (7 februari) 
Avond 4, De kracht van vergeving (21 februari)
Avond 5, Impact van familie (6 maart)
Avond 6, Intimiteit en seksualiteit (20 maart)
Avond 7, Liefde in actie (3 april)

Eigen bijdrage per paar €75,- (inclusief maaltijden, cursusmateriaal, koffie en thee)

Mail voor meer informatie naar marriagecourse@kerkvoornu.nl.