Vluchtelingenopvang Oekraïne uitbreiding

Naast de verbouwde Boomgaard hebben we nu ook het gebouw achter De Boomgaard verbouwd.
Inmiddels is er al gesloopt, de slaapkamers zijn gebouwd en en alles in ingericht. Dit alles dankzij vele lieve mensen die geholpen hebben met de bouw, schoonmaak en de inrichting. 
 
Donderdag 29 december is de opvang van start gegaan. De eerste gasten zijn inmiddels gearriveerd.
Het is een zegen om Gods liefde te mogen delen met alle Oekraïnse gasten die ons gegeven zijn.
 
Wil jij het verschil maken?
Naast de vaste medewerkers zijn er ook vrijwilligers die gastvrijheid bieden in de woonkamer. Voor het doen van een spelletje, een fijn gesprek, het repareren van fietsen, om informatie te verstrekken of voor het ontvangen van nieuwe mensen.
 
 
Mocht je iets willen doneren, we kunnen de volgende spullen goed gebruiken:
  • fietsen, damesfietsen hebben de voorkeur
  • fietsen voor pubers
 
We zijn dankbaar voor alle hulp, inzet en enthousiasme van iedereen!
 
Wil je spullen doneren of lijkt het je leuk om onderdeel van ons team te worden? Mail dan naar opvangdestek@kerkvoornu.nl of spreek Veronique, Marlijn of Brenda even aan. 
 

Opvang van de eerste 24 bewoners

De Boomgaard is verbouwd zodat we uiteindelijk 24-28 vluchtelingen uit Oekraïne een warme en veilige plek kunnen bieden.
 
Inmiddels zijn er 20 vluchtelingen gearriveerd, het is een leuke gemêleerde groep.
Momenteel zijn er nog 4 volwassen slaapplekken vrij. Het is nog iedere dag afwachten of er nieuwe mensen komen en hoe laat. 
Op de dag van aankomst worden ze wegwijs gemaakt in het gebouw en krijgen ze een slaapplek toegewezen. De dag erna vinden allerlei administratieve zaken plaats, zoals inschrijven in de gemeente en het veiligheidsprotocol doornemen. We kijken of er behoefte is aan kleding en laten zien waar de winkels zijn. Vluchtelingenwerk helpt ons met de inhoudelijke zaken, er is een fijne samenwerking.
De plek waar de vluchtelingen verblijven is niet vrij toegankelijk om hun privacy te waarborgen. Kom je de Oekraïeners in De Stek tegen maak dan gerust een praatje, de meeste mensen spreken redelijk goed Engels.
 
Inmiddels hebben de meeste bewoners hun draai gevonden, en hebben zelf inmiddels werk!
Er is een grote groep vrijwilligers die met liefde hulp bied daar waar dit nodig is, bijvoorbeeld met het invullen van belangrijke documenten, werk zoeken, leren fietsen, Nederlands leren, begeleiding naar medische hulp etc.
We zijn dankbaar dat we dit als kerk mogen doen; vreemdelingen opvangen in Jezus' naam en hun Gods liefde laten zien.