Kleine groepen, K25 en 222

Een kring, of een kleine groep, komt wekelijks of twee-wekelijks bij elkaar. Het is een veilige plek waar je samen actief aan de slag gaat om te groeien in geloof.
Er zijn cursussen zoals K25 en 222 en sommige kringen bespreken de bijbel of boeken. In alle gevallen maak je een praktische vertaling naar je dagelijkse leven. 

 

Wanneer je een sport uitoefent, met name teamsporten, train je een paar keer per week. Zo word je fit en meer verbonden met je team. Door zoveel mogelijk wekelijks samen te komen met jouw kleine groep, word je geestelijk fit en verbind jij je meer aan een groep mensen uit de gemeente.

 

Patricia heeft een K25 groep. Zij geeft aan dat deze groep haar veel rust brengt in haar leven. “Soms heb ik een erg drukke week en ben ik moe, maar als ik dan zo’n avond samen ben geweest zit ik vol positieve energie. Ik neem na zo’n avond ook dingen mee om thuis te overdenken.” Patricia vertelt ook dat ze heel veel leert van haar groep: “Regelmatig denk ik tijdens gesprekken ‘Zo had ik dat nog niet bekeken’”. Zij vertelt dat ze het waardevol vindt in welke mate haar groep gelijkgestemd is en er op deze manier dingen open worden gedeeld.

Nathanja (23) herkent deze openheid bij haar groep. Zij vindt het prettig om met leeftijdsgenoten in haar kleine groep te zitten, maar toch allemaal andere ervaringen te hebben. Zij vertelt: “Mijn groep brengt mij dichter bij God, ik leer hem beter kennen en ik leer van perspectieven van anderen. En het brengt mij vriendschap.”

De K25-groep van Yorrick helpt hem om de Bijbel beter te begrijpen en praktisch toe te passen. Hij vertelt dat ze bijna elke week samen komen en dan het cursusmateriaal doornemen. “Door de groep leer ik Jezus beter kennen. We delen als groep wat ons bezig houdt en hoe we ons geloof toepassen. Ook gaan we af en toe ergens lekker eten en hebben we mooie momenten samen. Ik kan iedereen aanbevelen om zich aan te sluiten bij een kleine groep.”Meer weten of aansluiten? Neem contact op.