De boodschap van Kerst

De decembermaand doet iets met ons. Juist in deze maand voelen we vaker de behoefte om uiting te geven aan ons verlangen naar liefde en blijdschap. Velen zetten die extra stap om de ander te laten weten dat ze niet alleen staan. 
Als KerkvoorNu geloven we dat dat verlangen diep verankerd is in elk mens, omdat we bedoeld zijn om te leven in relatie met God en elkaar. Dat maakt ook dat we liefde kunnen geven, en blijdschap en vrede mogen ervaren, ondanks onze omstandigheden.
De boodschap van Kerst herinnert ons hieraan. Aan onze oorsprong. God laat ons zien dat we niet alleen zijn. Dat is troostend deze dagen. Er is Iemand die er is en die je liefheeft.

Als je het verhaal van God niet kent, of alleen van ooit, lang geleden, hopen we dat je Kerst met ons zult vieren. Het verhaal van Kerst is de moeite waard om kennis van te nemen.

 

In de kerstmusical voor en door kidz "De Reis van je Leven" staat de herberg van Saar en Hannes centraal. Zij runnen de herberg in Bethlehem en er komen allerlei reizigers langs: een heraut van keizer Augustus, Jozef en Maria, een herder, het dienstmeisje Leja uit het paleis van koning Herodes en de wijzen. Er worden wonderlijke verhalen verteld door de reizigers: er is een Koningskind geboren in Bethlehem! Saar kan het nauwelijks geloven, maar is vooral blij met de inkomsten van de gasten. Hannes luistert graag naar de verhalen over het bijzondere Kind. Dat zou hij ook wel eens willen opzoeken, maar durft hij dat wel?

Kom en beleef "De Reis van je Leven"! 24 december 19.00 uur, speciaal voor gezinnen.

 

Kerstavonddienst "Onvoorwaardelijke Liefde"
Het verhaal van liefde. Een bijzonder verhaal over een groot wonder; de geboorte van Jezus, die warmte, vrede en herstel bracht in deze wereld. Kom Kerstavond en duik in het verhaal, het verhaal van liefde over Jezus die op aarde kwam voor jou en mij.

21.00 & 23.00 uur.
Reserveer je stoel, of kijk live mee via YouTube

Het kerstverhaal

Leuk om te doen

Smakelijke Kerststerren

Wat heb je nodig voor 30 sterretjes: 
200 gr bloem
2 tl kaneel
125 gr koude boter
100 gr witte basterdsuiker
Snuf zout
95 gram poedersuiker 
Citroensap
1 eiwit
deegroller
een rietje
een steruitsteker
bakpapier
Spuitzakje/boterhamzakje

Hoe maak je deze heerlijke sterren:
Zet de oven op voorverwarmen op 180 graden
Neem de beslagkom en voeg de boter, basterdsuiker, bloem, kaneel en een snufje zout toe.
Snijd de boter door het deeg, kneed het daarna tot een mooie bal deeg.
Mocht het deeg wat broos zijn voeg dan een eetlepel koud water toe, is het te plakkerig? Voeg dan een snufje bloem toe.
Leg het deeg vervolgens een half uurtje in de koelkast, dit komt de smaak ten goede.

Rol het deeg uit met een deegroller en steek er sterretjes uit met de steruitsteker. (Je kunt natuurlijk ook zelf sterretjes uitsnijden met ene mesje
Maak met een rietje een gaatje in de ster, leg ze daarna op de bakplaat met bakpapier.
Bak de sterretjes ongeveer 16 minuten op 180 graden, laat ze nadien goed afkoelen.

Maak de icing door het eiwit met de poedersuiker en een drupje citroensap te mixen. De icing moet net iets dikker worden dan vla.
Stop de icing in het spuitzakje/boterhamzakje, knip een klein stukje van het puntje af en decoreer de koekjes. Laat alle koekjes goed uitharden. Bewaar nadien de koekjes in de koektrommel tot je ze in de boom hangt!

Heerlijke kerstboom

Wat heb je nodig:

cherrytomaatjes
komkommer
een wortel of een blok kaas
satéprikkertje

Snij een ster uit een plakje kaas op wortel, prik deze bovenop de satéprikker.
Rasp met de kaasschaaf in de lengte de komkommer in plakjes. Neem een plak en vouw deze zigzaggend op van klein naar groot. Prik deze aan je satéprikker en verdeel hem over de lengte van de prikker. Zet het hele boompje met ster op een doorgesneden cherrytomaatje en de Kerst kan beginnen!

Maak je eigen kerststal

Klik op de afbeelding, download hem en print hem uit.
Kleur de stal en alle kerstfiguren naar eigen inzicht, knip ze uit en bouw hem in elkaar.
Tip: Zet hem onder de kerstboom!

Maak je boom compleet met kerstballen

Klik hieronder om de afbeeldingen te downloaden en print hem uit.
Kleur de afbeelding in en knip de bal uit. Maak met een perforator een gaatje boven in het hangertje van de bal, Maak er een touwtje aan en hang je "Homemade Christmas Story" kerstballen in de kerstboom.

Kerstballen Om Te Kleuren 2021
PDF – 12,8 MB 25 downloads